Jak łatwo usunąć połączenie z LinkedIn?

Opublikowane przez Melany w dniu 28 maja, 2021 5/5 (127 votes)

How to Remove a LinkedIn Connection Easily?
3 min

Czy kiedykolwiek rozważałeś, aby dać swoje konto LinkedIn dobre czyszczenie? Dlaczego powinieneś usunąć niektóre połączenia ze swojej sieci? Jak usunąć połączenie z LinkedIn bez ich wiedzy? Jakie są rezultaty takiego posunięcia? Czytaj dalej i poznaj wszystkie odpowiedzi!

Usuwanie połączeń z sieci LinkedIn: właściwe powody

Jeśli denerwują Cię nieistotne posty jakiegoś kontaktu, nie musisz usuwać go ze swojej sieci: możesz po prostu ukryć ich treść. Kliknij w prawym górnym rogu niechcianego statusu, a następnie wybierz ” Unfollow „.Dlaczego więc powinieneś usunąć jakiekolwiek połączenie? Istnieją 4 główne powody, dla których powinieneś usunąć połączenia LinkedIn:

  • Kontakt z LinkedIn jest zbyt spamerski;
  • Jeśli przesłałeś wszystkie swoje istniejące kontakty do LinkedIn;
  • Podejrzewasz fałszywe konto (zgłoś je przed usunięciem);
  • Jeśli zmieniłeś dziedzinę zawodową: wiele z Twoich obecnych połączeń może nie sprawić, że będziesz dobrze prosperować w nowej pracy.

Jak usunąć połączenie LinkedIn? Dwa proste sposoby

Usunięcie połączenia z LinkedIn jest o wiele łatwiejsze niż IRL!

  • Z twojej strony ” Connections „: Na górze swojej strony głównej kliknij na ikonę ” Sieć „. Wybierz ” Połączenia ” w lewej kolumnie i poszukaj osoby, którą chcesz usunąć z listy. Wybierz ikonę ” Więcej… ” i ” Usuń połączenie „. Potwierdź swoją decyzję w wyskakującym okienku.
  • Z profilu połączenia: Z paska wyszukiwania na górze strony głównej, wpisz nazwę połączenia, które chcesz usunąć, a następnie przejdź do jego profilu. Na karcie wprowadzenia możesz kliknąć ” Więcej… ” i wybrać ” Usuń połączenie ” z rozwijanego menu.

Co się dzieje po usunięciu kontaktu z Twojej sieci LinkedIn?

Bądź świadomy, że kiedy usuwasz połączenie z LinkedIn, nie zostanie ono powiadomione. Chyba że nie zmieniłeśwcześniej trybu przeglądania: mogą zobaczyć twoją wizytę i zastanowić się, dlaczego nie jesteś już połączony.

  • Aby przeglądać w trybie prywatnym: kliknij na swój obrazek profilowy w prawym górnym rogu strony głównej, a następnie przejdź do ” Ustawienia i prywatność ” w menu rozwijanym.
  • W zakładce ” Prywatność ” przejdź do sekcji ” Jak inni widzą Twoją aktywność na LinkedIn „: wybierz ” Tryb prywatny ” i zapisz zmiany

Zauważ, że gdy usuniesz połączenie LinkedIn, każda rekomendacja i poparcie zostaną trwale usunięte, nawet jeśli zdecydujesz się ponownie połączyć z tym członkiem. Nie będziecie już połączeni pierwszego stopnia, a ich profil nie pojawi się ponownie w sekcji kontaktów.

Usuwanie kontaktów LinkedIn jest dobrym pierwszym krokiem do maksymalizacji swojego konta LinkedIn

Usuwanie kontaktów LinkedIn ze swojej sieci jest pierwszym krokiem do optymalizacji swojego konta. Teraz możesz połączyć się z kluczowymi osobami, aby odblokować więcej możliwości. Znalezienie właściwych ludzi i zbudowanie silnych relacji zawodowych może zająć trochę czasu… Chyba, że masz już zainstalowany ProspectIn na swojej przeglądarce Chrome.

Nasze potężne narzędzie oszczędza Twój czas i dąży do Twoich celów: wystarczy, że ustawisz scenariusze i wyzwalacze, a my zajmiemy się resztą, np. wysyłaniem odpowiednich zaproszeń do połączenia lub niestandardowych wiadomości. Ciesz się pełną mocą LinkedIn, dzięki usługom Prospectin, zorientowanym na bezpieczeństwo i efektywność.

maxbutton name=”Waalaxy-pl”]

Categories: LinkedIn

Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij